Οι τοπικά πυκνές ομίχλες και οι γενικά καλές καιρικές συνθήκες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή αναμένονται τοπικές ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά και ειδικά στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, κυρίως στην κεντρική και ανατολική, τη Θράκη και το εσωτερικό της Ηπείρου. Σε αρκετές περιοχές οι ομίχλες θα διατηρηθούν και το μεσημέρι. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα και τη Σάμο και την Ικαρία. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις πιο αυξημένες στο Ιόνιο και τα παράκτια τμήματα της δυτικής Ελλάδας.

Ο υδράργυρος θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάνει στα κεντρικά και βόρεια τους 11-13Οc, ενώ στα υπόλοιπα θα αγγίζει και τους 16-17 και στα Δωδεκάνησα τους 18οC.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από μεταβλητές με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι με ένταση 2-3 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται χαμηλές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας μεγαλύτερα το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί κυρίως. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16oC. Oι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.  

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν χαμηλές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι αυξημένες ειδικά το πρωί και το βράδυ, ενώ θα σχηματιστούν και τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14oC. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *