Βελτιωμένος ήταν ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Πέμπτη, εκτός από τα ανατολικότερα τμήματα της χώρας όπου σημειώθηκαν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και την Παρασκευή με πολύ καλές καιρικές συνθήκες εκτός από το ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται μπόρες και λίγες σποραδικές καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πολύ τοπικά στα Δωδεκάνησα και τις ανατολικές Κυκλάδες και στο βόρειο κομμάτι της κεντρικής και ανατολικής Κρήτης (λίγα φαινόμενα και παροδικά). Μέχρι πριν το ξημέρωμα θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές και στη Θράκη. Από το μεσημέρι προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις το βράδυ στη δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φτάνει τους 16-17 και τοπικά τους 18οC, ενώ το πρωί θα σημειωθούν και αρνητικές ελάχιστες στη δυτική Μακεδονία (γενικά αρκετό κρύο ειδικά στα ηπειρωτικά).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από τις ίδιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17-18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσειες με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 9 έως 15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και πρόσκαιτα τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *