Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν στη δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, ενώ η αφρικάνικη σκόνη περιορίστηκε στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας το Σάββατο. Την Κυριακή θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές, αλλά και τα χιόνια στα ορεινά της δυτικής-βορειοδυτικής χώρας.

Πιο αανλυτικά, την Κυριακή, αναμένονται έως και τις πρωινές ώρες βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερέα (Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία και Φωκίδα), τη δυτική Θεσσαλία (παροδικά και στην κεντρική και βόρεια) και παροδικά στη δυτική Μακεδονία , τη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως στο εσωτερικό της) και παροδικά στη δυτική Μακεδονία. Χιόνια κατα το χρονικό διάστημα αυτό θα πέσουν πάνω από τα 800-900 μέτρα στην Ήπειρο, δυτική Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία, ενώ σε δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο από τα 1110 και 1300 μέτρα αντίστοιχα. Λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο εσωτερικό της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας.Το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και στην υπόλοιπη Μακεδονία, αλλά και τη Θράκη (στη βόρεια υπάρχει πιθανότητα και για καταιγίδα), ενώ θα συνεχιστούν οι βροχές σε Ήπειρο, δυτική Θεσσαλία και δυτική Μακεδονία (τα χιόνια θα ανέλθουν πάνω από τα 1100-1200 μέτρα). Το βράδυ θα σταματήσουν τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές εκτός από το εσωτερικό της Ηπείρου και τη Θράκη. Η αφρικάνικη σκόνη θα περιοριστεί στη νότια χώρα και όχι σε μεγάλες ποσότητες.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη θα είναι στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά 18-19 και τοπικά 20οC, ενώ στα δυτικά 15-16 και τοπικά 17οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Αιθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19-20oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις πιο αυξημένες το μεσημέρι με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *