Μέσα στη νύχτα και το πρωί της Κυριακής τα χιόνια στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία έφτασαν έως και τα 800 μέτρα με τα υψηλά ορεινά χώριά να ντύνονται στα λευκά. Τη Δευτέρα θα υπάρξει σταδιακή μεταφορά θερμών αερίων μαζών στο μεγαλύτερο μέρος της τροπόσφαιρας (εκτός από τα χαμηλότερα στρώματα) από τα νότια με αποτέλεσμα λίγες βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στην κεντροβόρεια χώρα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, αναμένονται αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα πυκνώσουν το πρωί εκτός από την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα νότια Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν ψιχάλες και τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στη βόρεια και δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία (κυρίως της βόρεια), ενώ από το απόγευμα πιο αξιόλογα φαινόμενα (ειδικά στα ορεινά) στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, το βόρειο Ιόνιο (λιγότερα φαινόμενα), το βορειοανατολικό Αιγαίο και την υπόλοιπη Μακεδονία (στα νότια και δυτικά τμήματα κυρίως). Μικρή μεταφορά αφρικάνικης σκόνης. Λίγα χιόνια θα πέσουν σε μεγάλο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις (ανακλούν μερικώς την ηλιακή ακτινοβολία), οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές (προοδευτικά πιο αξιόλογες). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ έως και τις πρωινές ώρες, ενώ στη συνέχει από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *