Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας την Κυριακή, χωρίς όμως να σημειώνονται τα πολύ μεγάλα ποσά βροχής που καταγράφηκαν το Σάββατο δημιουργώντας προβλήματα σε αρκετές περιοχές. Τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα στη βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται χιονοπτωσεις στη δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Πτολεμαϊδα και Κοζάνη) και βροχές στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Ταυτόχρονα μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ μπόρες σε δυτική και κεντρική Πελοπόννησο, τα Δωδεκάνησα (και τοπικές καταιγίδες στα βορειότερα τμήματα), τα νησιά του Ιονίου, πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά και την Κρήτη. Το μεσημέρι βροχές θα σημειώνονται στην ανατολική Στερεά και Εύβοια, ενώ θα συνεχιστούν οι μπόρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, το Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Τέλος, το βράδυ βροχές θα σημειωθούν εκ νέου βροχές στην κεντρική Μακεδονία και θα συνεχιστούν στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία, ενώ μπόρες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και εκ νέου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικά μεγάλα ποσά βροχής θα πέσουν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού-βορειοανατολικού Αιγαίου.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας, της Θράκης και της Στερεάς, ενώ στη Μακεδονία θα κατεβούν τοπικά σε πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία σε πτώση, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στη βόρεια-βορειοδυτική χώρα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνεόυν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, εκτός από τα βορειοανατολικά όπου θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με ένταση 5-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνεόυν βορειοδυτικοί με ένταση 4-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν τις προμεσημβρινές ώρες και το μεσημέρι θα σημειωθούν μπόρες στα βόρεια του νομού ενώ το απόγευμα και προς το βράδυ θα εκδηλωθούν γενικευμένες μπόρες. Προς τα μεσάνυχτα ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα πάνω από τα 1200 μέτρα περίπου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ μέχρι και το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά, τα οποία το πρωί λίγο πριν σταματήσουν τα φαινόμενα θα κατέβουν έως τα 200-300 μέτρα υψόμετρο. Στη συνέχεια στα ανατολικά του νομού τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, ενώ στα δυτικότερα τμήματα (συμπειρλαμβανομένης και της πόλης της Θεσσαλονίκης) θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας. Όμως από το μεσημέρι και προς το απόγευμα θα σημειωθεί εκ νέου βροχή-χιονόνερο, ενώ χιόνι θα πέφτει πάνω από τα 300-400 μέτρα υψόμετρο (διχογνωμία υπάρχει για το έαν θα κατέβουν σε ακόμη χαμηλότερο υψόμετρο το βράδυ, το οποίο θα εξαρτηθεί από το πάχος του θερμού στρώματος, αφού θα υπάρχει αναστροφή γυρω στα 900hpa, η οποία θα πιάνει και θετικές τιμές). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *