Οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και τα χιόνια ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας συνέθεταν το καιρικό σκηνικό της Κυριακής στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τη Δευτέρα θα συνχειστούν οι τοπικές βροχές και τα χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όμως τα φαινόμενα δε θα έχουν την ίδια ένταση.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, έως και τις πρωινές ώρες θα σημειώνονται μπόρες στη δυτική Στερεά, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα και το ανατολικό-βορειοανατολικό Αιγαίο και τοπικές βροχές στη νότια Θεσσαλία και τη βόρειοανατολική Στερεά (κυρίως Φθιώτιδα). Επιπλέον, χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στην πεδινή βόρεια Θράκη, ενώ στην υπόλοιπη ασθενές βροχή-χιονόνερο (γρήγορα θα σταματήσει). Από το μεσημέρι βροχές θα σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου (ειδικά στη βόρεια), τη Στερεά, τις Κυκλάδες, ενώ τοπικές μπόρες κοντά στα ορεινά θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο την ανατολική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική (πιο έντονα φαινόμενα στη νοτιοανατολική) Πελοπόννησο. Λίγες τοπικές ασθενείς βροχές θα πέσουν στην Κρήτη από το μεσημέρι και έπειτα.

Χιόνια θα πέσουν στη Θεσσαλία πάνω από τα 600-700 μέτρα, την ανατολική Στερεά πάνω από τα 600-700 στα βόρεια (Φθιώτιδα, Φωκίδα) και πάνω από τα 800-900 στην υπόλοιπη, πάνω από τα 1000-1100 στην Πελοπόννησο, από τα 1000 στη δυτική Στερεά το πρωί και πάνω από τα 900 στην Ήπειρο και πάνω από τα 400-500 μέτρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία στη δυτική και βόρεια χώρα θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα, ενώ στη νότια θα σημειώσει μικρή πτώση.

Οι άνεμοι στο κεντροβόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες και σταδιακά προς το μεσημέρι και έπειτα θα σημειώνονται τοπικές βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης μέχρι το βράδυ. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα πάνω από τα 900 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12-13οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας έως το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα και έπειτα θα σημειωθούν βροχές έως μέτριας έντασης. Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 500 μέτρα το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ έως το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε ανατολικούς με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *