Με καλό καιρό κύλησε η Δευτέρα σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες το πρωί στα κεντρικά και βόρεια και λίγες τοπικές μπόρες στην Κέρκυρα. Την Τρίτη, θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και κυρίως βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται τις πρωινές ώρες μπόρες και τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα της Ηπείρου, ενώ από το μεσημέρι σταδιακά θα επηρεαστούν και κεντρικά τμήματα του Ιονίου και τα δυτικά (κυρίως βορειοδυτικά) τμήματα της δυτικής Στερεάς. Επιπλέον, λίγες βροχές ασθενούς έντασης θα εκδηλωθούν και στο εσωτερικό της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Το βράδυ λίγες τοπικές μπόρες θα σημειώνονται και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο ενώ στο νότιο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, αλλά και τη Θεσσαλία και τη βόρεια Θράκη θα υπάρχουν χαμηλές νεφώσεις ιδίως τις πρωινές ώρες, ενώ τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν το πρωί σε Θεσσαλία και δυτική Μακεδονία και πιο τοπικά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φτάνει τους 17-18 στα κεντρικά και βόρεια, ενώ τους 20-21οC στα δυτικά και νότια ηπεριωτικά, ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά θα επικρατεί σχετικό κρύο (μονοψήφιες ελάχιστες θερμοκρασίες).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και πρόσκαιρα το πρωί στο κεντρικό 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο αυξημένες στη βόρεια-βορειοδυτική Αττική. Το βράδυ θα αναπτυχθούν χαμηλές νεφώσεις γύρω από τους ορεινούς όγκους κυρίως στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο λεκανοπέδιο το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι με ασθενή ένταση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα (ειδικά το πρωί και το βράδυ) και σχετικά μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες δειυθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *