Με αυξημένες νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά κύλησε το Σάββατο. Την Κυριακή ο καιρός θα επιδεινωθεί στα δυτικά και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αναμένονται λίγες τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία την Εύβοια (προσήνεμα στο βορειοανατολικό τμήματα), τη δυτική Μακεδονία και την Πιερία, την Ημαθία και την Πέλλα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών θα σημειώνονται μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, ενώ από το απόγευμα προς το βράδυ και στο κεντρικό και νότιο. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και κυρίως στο βόρειο θα είναι τοπικά έντονα, ενώ πιο εξασθενημένα θα επηρεάζουν τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο (πρόσκαιρα πιο έντονα στα δυτικά παράκτια). Πέρασμα ψιχάλων και ασθενών, κατά βάση, τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθεί σε Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά, υπόλοιπη Θεσσαλία, δυτική Μακεδονία και αργότερα και στην κεντρική. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο θα είναι τοπικά έντονα και πιθανόν επίμονα (πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα). Στο νότιο και ανατολικό (κυρίως νοτιοανατολικό) Αιγαίο θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία δε θα μεταβληθεί σημαντικά και θα φτάνει στα κεντρικά και βόρεια τους 13-14οC και στα νότια τους 16-17 και τοπικά τους 18οC.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και στο βόρειο 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις πιο αυξημένες στα βόρεια του νομού. Αργά το μεσημέρι θα συννεφιάσει πρόσκαιρα και θα σημειωθούν τοπικές ψιχάλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16-17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συννεφιασμένος καιρός με παροδική ασθενούς έντασης βροχή το απόγευμα-βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13-14οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *