Τοπικές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν και σημειώνονται αυτή τη στιγμή στην Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, ενώ η θερμοκρασία έπεσε στα βόρεια κυρίως. Την Τετάρτη αναμένεται φθινοπωρινό σκηνικό στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία με βροχές και φθινοπωρινές θερμοκρασίες.

Την Τετάρτη, αναμένονται βροχές από τα ξημερώματα κατά διαστήματα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία (στη δυτική πιο λίγα φαινόμενα), τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά-βόρεια Εύβοια. Οι βροχές θα είναι αξιόλογες κατά τόπους και θα σταματήσουν το μεσημέρι προς το απόγευμα, ενώ στη δυτική Μακεδόνια θα σημειωθεί βροχή εκ νέου προς τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες υπάρχει στα κεντροβόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στο εσωτερικό της Ήπειρου και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της κεντροδυτικής και νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών προς τα μεσάνυχτα θα σημειώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νότια νησιά του Ιονίου (Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά και πιθανόν Λευκάδα). Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πιο πυκνές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο (κυρίως γύρω από τα ορεινά) και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στα βόρεια και ανατολικά όπου δε θα ξεπεράσει τους 24-25 και τοπικά 26-27οC (στην ανατολική Στερεά), αλλά στη δυτική Ελλάδα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 28-29 και τοπικά 30οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές μέχρι το μεσημέρι 3-5 μποφόρ και στη συνέχεια από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται αυξημένη συννεφιά που ενδέχεται να δώσει λίγες ψιχάλες ή ασθενή βροχή (τίποτα το αξιόλογο) κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού. Από τις πρωινές ώρες θα επικρατεί ηλιοφάνεια με διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα, πρόσκαιρα πιο αυξημένες στα βόρεια-βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25-26 και τοπικά στα δυτικά του νομού 27oC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βροχές μέτριας έντασης που σταδιακά θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα συνέχεια θα υπάρχουν και μικρά πρόσκαιρα σπασίματα στον καιρό. Γύρω στα μεσάνυχτα θα εκδηλωθεί κάταιγιδα στην περιοχή του Θερμαϊκού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22-23οC. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *