Τοπικές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν σήμερα κυρίως στο Αιγαίο και λιγότερες στο Ιόνιο, παρ’ όλα αυτά έγινε αισθητή η βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Την Κυριακή θα επικρατήσουν βοριάδες στο Αιγαίο και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν και τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αναμένονται τις πρώτες πρωινές έως πρωινές ώρες τοπικές μπόρες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Θάσο, Λήμνο), την Χαλκιδική και στα νησιά του Ιονίου (Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά) και δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών μπόρες θα σημειώνονται στις Σποράδες και προοδευτικά και στην κεντρική Εύβοια (προσήνεμη στον βορειοανατολικό), ενώ προς το μεσημέρι και στην ανατολική-νοτιοανατολική Θεσσαλία (ανατολικό Πήλιο κυρίως) και βόρεια Εύβοια. Επιπλέον, μπόρες θα σημειώνονται και στο Μυρτώο Πέλαγος που πιθανόν θα επηρεάσουν τις δυτικές-νοτιοδυτικές Κυκλάδες (πιθανότητα βροχής υπάρχει και για την Άνδρο). Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και πρώτων απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες με τάση επέκτασης ανατολικότερα από αυτά, που όμως γρήγορα θα διαλύονται. Μπόρες θα σημειωθούν και στη δυτική Κρήτη αλλά και στα ορεινά αυτής. Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών θα επιμείνουν κάποιες μπόρες και καταιγίδες στην ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας που θα είναι μεγαλύτερα στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα, οπότε και θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 20-21 και τοπικά 22οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 3-5μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες, οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να δώσουν τοπική και παροδική βροχή ή ψιχάλες στα ανατολικά-βορειοανατολικά του νομού. Το βράδυ θα σημειωθούν μπόρες ή και παροδική καταιγίδα μέσα στο Σαρωνικό, χωρίς να φαίνεται να επηρεάζει το νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22-23οC. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με παροδικά ανοίγματα στον καιρό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους έως 2 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *