Τοπικές βροχές σημειώθηκαν στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία την Πέμπτη, ενώ οι μέγιστες θερμοκρασίες διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα. Την Παρασκευή, οι βροχές θα είναι περισσότερες στη βόρεια χώρα, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν καιο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση.

Την Παρασκευή, αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν αρκετά σε Στερεά, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη, οι οποίες θα συνδυάζονται και με σημαντικές ποσότητες αφρικάνικης σκόνης (όχι στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας όμως). Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών θα σημειώνονται τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες σε ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν εκ νέου βροχές στην κεντρική Μακεδονία. Στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές ψιχάλες ή ασθενείς βροχές κυρίως από το απόγευμα-βράδυ, οι οποίες στην τελευταία τοπικά θα ενταθούν προς τα μεσάνυχτα. Επιπλέον, το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην Ήπειρο και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, ενώ το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στα ανατολικά και βόρεια θα φτάσει το μεσημέρι στους 23-24 και πολύ τοπικά τους 25οC, ενώ στη δυτική Ελλάδα τους 27-28οC.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές-βορειοανατολικές 2-4 και τοπικά 5 μπόφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24-25οC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με τοπικές βροχές από το απόγευμα, οι οποίες θα γενικευτούν το βράδυ προς τα μεσάνυχτα (πρώτα στα ανατολικά και στη συνέχεια και στον υπόλοιπο νομό). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23-24οC, ενώ η μέγιστη στο κέντρο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι και τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *