Περιορισμένη ήταν η αστάθεια κυρίως στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη δυτική Θράκη την Τετάρτη με λίγες τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες. Την Πέμπτη η αστάθεια θα είναι περισσότερη και πάλι όμως στην Μακεδονία.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις στην Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Στερεά και τα Δωδεκάνησα. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριού θα αναυπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και προς το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλη τη Μακεδονία και θα συνεχιστούν οι βροχές κυρίως στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας. Πιθανότητα για τοπικές μπόρες υπάρχει και στην ορεινή δυτική Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Αφρικάνικη σκόνη θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τις νότιες Κυκλάδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια, υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας εκ νέου τους 27-28 και τοπικά 29-30οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι, οι οποίες θα αυξηθούν σταδιακά ειδικά προς το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 και τοπικά 29οC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός αρχικά με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι στα ορεινά, πιο αυξημένες στα βορειοανατολικά του νομού όπου εκεί το απόγευμα πιθανόν να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλο το νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25-26οC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *