Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν στα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη αλλά και τα ανατολικά ηπειρωτικά την Κυριακή. Τη Δευτέρα το καιρικό σκηνικό θα αλλάξει με βροχές να σημειώνονται προς το βράδυ και στη δυτική χώρα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών έως πρωινών ωρών θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Επιπλέον, μπόρες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μέχρι το μεσημέρι στα προσήνεμα στον βορειοανατολικό άνεμο τμήματα της Εύβοιας, τις Σποράδες, τη βόρεια Κρήτη και πιθανόν τη Χαλκιδική (κυρίως δεύτερο και τρίτο πόδι). Λίγες μεμονωμένες μπόρες θα σημειωθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το μεσημέρι θα αυξηθούν οι νεφώσεις αρχικά στο Ιόνιο και στη συνέχεια σε κεντρική και δυτική Πελοπόννησο, δυτική Στερεά και Ήπειρο. Ψιχάλες και τοπικά ασθενής βροχής θα σημειωθεί σε αυτές τις περιοχές, ενώ προς τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα σε δυτική Πελοπόννησο και στο Ιόνιο θα είναι πιο αξιόλογα (μέτρια έντασης βροχή). Προς τα μεσάνυχτα ψιχάλες ή και ασθενής βροχή θα σημειωθεί στη Θεσσαλία και από τα δυτικά, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες νεφώσεις πιο αυξημένες στη Θράκη από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρεις διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ μέχρι το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια από τα δυτικά τμήματα του (Μυρτώο και βορειοδυτικό Αιγαίο) θα στραφούν σε νότιους με ένταση 2-3 μπόφόρ. Στο Ιόνιο θα πνεουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ έως το μεσήμερί, ενώ από το απόγευμα σταδιακά θα ενισχυθούν στα 5-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: ‘Εως τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις, πιο αυξημένες στα βόρεια, ενώ από το μεσημέρι θα αυξηθούν σε όλο το νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19-20οC. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ έως το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν τις βραδινές ώρες και προς τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18οC. Οι άνεμοι έως το μεσημέρι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιους με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *