Καλός καιρός επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το Σάββατο με λίγες βροχές στην Ήπειρο, ενώ η θερμοκρασία ανέβηκε λίγο και έφτασε τοπικά στους 29-30οC. Την Κυριακή ο καιρός θα επιδεινώθει πρόσκαιρα κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αναμένεται νεφελώδης καιρός από τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία, όπου και θα σημειώνονται τοπικές βροχές μέτριας έντασης και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο (κυρίως στη θαλάσσια περιοχή). Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις θα υπάρχουν σε Θεσσαλία, κεντρική Μακεδονία και Πελοπόννησο και στη συνέχεια προς το μεσημέρι σε Θράκη, Στερεά, χωρίς να αναμένονται φαινόμενα εκτός από τα βόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, όπου υπάρχει πιθανότητα για παροδική μπόρα το απόγευμα και τα δυτικά ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και τα ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Τέλος, λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στη δυτική (κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα) Πελοπόννησο. Οι βροχές στη δυτική Ελλάδα θα σημιεώνονται εώς τις απογευματινές-βραδινές ώρες και στη συνέχεια θα περιοριστούν στα νότια τμήματα του Ιονίου.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή εκτός από τη δυτική Ελλάδα, όπου θα παρουσιάσει πτώση λόγω της συννεφιάς-βροχών.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά και νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 και πιθανόν 30οC, ενώ στα βόρεια του νομού η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά στα αναοτλικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *