Περιορισμένη στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας ήταν η αστάθεια την Πέμπτη, ενώ παράλληλα σε πολλές περιοχές της χώρας καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμορκασίες του 2022. Την Παρασκευή ο υδράργυρος δε θα σημειώσει αξιόλογη πτώση (πολύ μικρή), όμως η αστάθεια θα είναι πιο γενικευμένη στη βόρεια χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως στη νότια χώρα το πρωί και το βράδυ στα βόρεια. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Μακεδονίας (το βράδυ πιθανόν και σε νοτιότερα τμήματα της κεντρικής-Θεσσαλονίκη), τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και τη Θράκη. Στις παραπάνω περιοχές θα σημιεωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Χαμηλές συγκεντρώσεις αφρικάνικης σκόνης θα υπάρχουν κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φτάσει τους 33-34 και τοπικά 35-36οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-4 και στα νοτιοανατολικά 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι στα βόρεια-βορειοδυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34-35οC, ενώ η μέγιστη στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια δε θα ξεπερνά τους 27-28οC. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν γύρω από τα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30-31οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *