Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορεινά τμήματα σημειώθηκαν στην Τρίτη, χωρίς όμως τα φαινόμενα να έχουν μεγάλη διάρκεια και να είναι ιδιαίτερα έντονα. Την Τετάρτη τα περισσότερεα φαινόμενα θα εστιαστούν στο νότιο Αιγαίο, αλλα τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν και στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, μέχρι και τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται βροχές στην Μακεδονία, τη Θράκη και την βόρεια και ανατολική Θεσσαλία, πολύ τοπικά στην ανατοολική Στερεά ενώ καταιγίδες θα σημειώνονται στις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια και ανατολική Κρήτη. Τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το μεσημέρι βροχές θα εκδηλώνονται στην Εύβοια (κυρίως στην προσήνεμη πλευρά στο βόρια) και την ανατολική-νοτιοανατολική Στερεά, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στις Κυκλάδες (στις νότιες πιο έντονα φαινόμενα), την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι ισχυρές βροχές στις παραπάνω περιοχές θα συνεχιστούν έως και το βράδυ, όπως και οι τοπικές καταιγίδες. Επιπρόσθετα, λίγες βροχές θα σημειωθούν στη βορειοααντολική Πελοποννησο, γύρω από τα ορεινά, ενώ πιο πολλές θα είναι οι βροχές στη νοτιοανατολική (Λακωνία), αλλά και γύρω από τα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας (χιόνια πάνω από τα 900-1000 μέτρα) το πρωί. Πιθανότητα για πολύ τοπικές μπόρες υπάρχει το μεσημέρι γύρω από τα ορεινά της Ηλείας και της Μεσσηνίας, ενώ μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα στην ανατολική Μακεδονία. Τέλος, στη βόρεια Κρήτη σε τοπικό επίπεδο είναι πιθανό υπάρξουν μικροπλημμυρικά επεισόδια, καθώς θα πέσουν πολλά χιλιοστά βροχής τοπικά. Στη δυτική Ελλάδα, πάντως θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Φλώρινα και στο νομό Κοζάνης πάνω από τα 700 μέτρα, πρόσκαιρα πάνω από τα 1200 μέτρα στα βόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και πάνω από τα 1100-1200 μέτρα στην ανατολική Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά (14-15οC το μεσημέρι), ενώ στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 18οC σε αρκετές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο βόρειο και δυτικό Αιγαίο με ένταση 5-7 και τοπικά 8 και πιθανόν 9 μποφόρ (Μυρτώο Πέλαγος), ενώ στο ανατολικό και νοτιοανατολικό θα πνέουν ανατολικοί με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 5-7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις στο λεκανοπέδιο, ενώ πιο αυξημένες θα είναι στη βόρεια-βορειοδυτική Αττική όπου θα δώσουν τοπικές βροχές μέσα στη νύχτα. Από το πρωί οι αυξημένες νεφώσεις θα παραμείνουν στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα, ενώ λιγότερες θα είναι στο λεκανοπέδιο. Το μεσημέρι προς το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες στη βόρεια και ανατολική Αττική, ενώ στο λεκανοπέδιο δε θα σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα (ψιλόβροχο και κυρίως στα βόρεια προάστια). Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στη βόρεια και κυρίως βορειοδυτική Αττική και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15-16οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές έως το πρωί, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις με μικρά σπασίματα στον καιρό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *