Αυξημένες νεφώσεις επικράτησαν σε μεγάλο μέρος της χώρας την Τετάρτη, ενώ σημειώθηκαν και λίγες τοπικές βροχές. Την Πέμπτη οι βροχές στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο θα είναι περισσότερες, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Στερεά και το βράδυ στην Κρήτη. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (κυρίως στο νότιο) και προς το μεσημέρι βροχές θα εκδηλώνονται σε Ήπειρο, δυτική Στερεά και το βράδυ στη δυτική (κυρίως βορειοδυτική) Πελοπόννησο. Οι πιο αξιόλογες-έντονες βροχές θα εντοπίζονται στα δυτικά τμήματα των παραπάνω περιοχών, ενώ πιθανότητα για καταιγίδες υπάρχει και στα δυτικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τοπική ασθενής βροχή θα σημειωθεί σε δυτική Μακεδονία (απόγευμα) και Θεσσαλία (προς βράδυ κυρίως στα δυτικά τμήματα) και πιθανόν στη κεντρική Στερεά (Φωκίδα). Στην υπόλοιπη χώρα θα υπαρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες τις πρωινές έως μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου στην τελευταία ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες σε Θεσσαλία και δυτική Μακεδονία θα είναι περιορσιμένη και θα δημιουργηθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε θα φτάσει το μεσημέρι τους 16-17 και τοπικά 18-19οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ, εκτός από τα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματά του που θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις στο βόρειο με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στο νότιο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες από το μεσημέρι και έπειτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός έως και τις πρωινές ώρες, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχουν σπασίματα στον καιρό αλλά και κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16-17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *