Μπόρες και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και ειδικά γύρω από τα ορεινά. Την Παρασκευή, η αστάθεια θα είναι γενικευμένη και πάλι στην ηπειρωτική χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται αρχικά τοπικές μπόρες (πολύ τοπικά θα είναι ισχυρές) και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Θεσσαλία και πιθανόν τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, ενώ τις προμσημβρινές ώρε τοπικές μπόρες θα σημειωθούν και στα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, τη Θεσσαλία (εκτός από τα ανατολικότερα τμήματα της), τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, το εσωτερικό της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς αλλά και της Πελοποννήσου (τοπικά και γύρω από τα ορεινά της νότιας Πελοποννήσου και λίγο πιο εκτεταμένα στα νοτιοδυτικά τμήματα της-Μεσσηνία), τα ορεινά της βορειοανατολικής Στερεάς και πολύ τοπικά στην Κεφαλλονιά και πιθανόν τη Ζάκυνθο. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν, αλλά θα συνεχίσουν πολύ τοπικά στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, τη δυτική Στερεά-βορειοδυτική Πελοπόννησο και πιθανόν το νότιο Ιόνιο. Τα πιο γενικευμένα φαινόμενα αναμένονται στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία και τα βόρεια και δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σε αυτές τις περιοχές είναι και πιο πιθανό να παρατηρηθούν τοπικά έντονες χαλαζοπτώσεις, ενώ είναι πιθανό να υπάρξουν μικρά πλημμυρικά φαινόμενα.

Στη νησιωτική χώρα εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές του Ιονίου, τη νοτιοανατολική Στερεά θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με περισσότερες νεφώσεις από το απόγευμα στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32-33 και τοπικά τους 34-35οC. Στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δε θα ξεπεράσει τους 28-29οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις πιο αυξημένες στα δυτικά-βορειοδυτικά του νομού έως και το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32-33οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως μέσα στο Θερμαϊκό με πιθανή επέκταση το πρωί και στην πόλη. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι το βράδυ θα επηρεάζουν τα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού (συμπεριλαμβανομένης τοπικά και της πόλης). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29-30οC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιάδες με την ίδια ένταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *