Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία ήδη δίνει βροχές και τοπικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες θα επεκταθούν τη νύχτα σταδιακά ανατολικότερα επηρεάζοντας το σύνολο της χώρας μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένονται έως και τις πρωινές ώρες τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη νοτιοανατολική Στερεά, τη νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Σαμοθράκη, Λήμνος, Μυτιλήνη) και τη Θράκη, ενώ πιο τοπικά θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες (τοπικές χαλαζοπτώσεις) στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Το μεσημέρι θα επηρεαστούν από βροχές και τοπικές καταιγίδες στη δυτική Κρήτη, τη Σάμο και τη Χίο, ενώ μέχρι το απόγευμα βροχές θα εκδηλωθούν και στα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Κρήτη. Παράλληλα, μέχρι το μεσημέρι θα συνεχίσονται οι διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της χώρας. (κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά), ενώ από το βράδυ θα περιοριστούν κυρίως στον νότιο Ιόνιο τη δυτική Πελοπόννησο (και το εσωτερικό της) και τη νοτιοδυτική Στερεά. Τη νύχτα διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα εκδήλώνονται στα Δωδεκάνησα, την ανατολική Κρήτη και τις Κυκλάδες. Τέλος, στη Θράκη τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επιμείνουν μέχρι και το βράδυ, ειδικά στη βόρεια και γενικά την υπήνεμη πλευρά στο νότιο-νοτιοδυτικό των ορεινών της. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Μυτιλήνη-δυτική κυρίως, Σάμο, Χίο), τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες και τη Θράκη. Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο και πιθανόν τη Θράκη. Χίονια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας πάνω από τα 1600 μέτρα περίπου.

Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά κυρίως, ενώ στα υπόλοιπα δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέχρι το μεσημέρι 5-7 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί 8 μποφόρ στο βόρειο, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ μέχρι το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Βροχές μετά τα μεσάνυχτα που πρόσκαιρα θα ενταθούν κυρίως στη νότια-νοτιοανατολική Αττική, ενώ καταιγίδα θα εκδηλωθεί στο νότιο Σαρωνικό-νότιο Ευβοϊκό επηρεάζοντας τις προαναφεθείσες περιοχές. Στη συνέχεια θα παραμείνουν οι αυξημένες νεφώσεις στο νομό μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες. Πιθανότητα για εκ νέου μπόρα ή και καταιγίδα στη νότια και ανατολική Αττική (μικρή η πιθανότητα για μπόρα στον υπόλοιπο νομό). Από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18-19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι το μεσημέρι νοτιοδηυτικοί 4-6 μποφόρ (γύρω στα μεσάνυχτα θα φτάνουν και τα 7-8 μποφόρ πρόσκαιρα στο νότιο Σαρωνικό), ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τα μεσάνυχτα θα σημειωθούν βροχές, τοπικά αξιόλογες. Στη συνέχεια θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *