Τοπικές βροχές σημειώθηκαν την Τρίτη, σε αρκετές περιοχές της χώρας, όμως σε λίγες ήταν αξιόλογες, ενώ ο υδράργυρος έπεσε λίγο σε σχέση με τη Δευτέρα. Την Τετάρτη βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν εκ νέου, αλλά θα αφορούν κυρίως τη δυτική χώρα και το Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες μπόρες και τοπικές καταιγίδες (κυρίως στα ανοιχτά του Ιονίου) στα νησιά του Ιονίου, ενώ βροχές θα εκδηλώνονται και σε Ήπειρο και δυτική Στερεά με τα φαινόμενα να είναι περισσότερα και πιο αξιόλογα κοντά στα παράκτια. Νεφελώδης καιρός θα επικρατεί σε Θεσσαλία, δυτική Μακεδονία, προσήνεμα τμήματα (στον βορειοανατολικό) της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής-βορειοανατολικής Πελοποννήσου και στην βόρεια Κρήτη. Στις προαναφερθείσες περιοχές θα σημειώνονται λίγες ασθενείς κατά βάση βροχές κυρίως γύρω από τα ορεινά, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν παντού και οι νεφώσεις σταδιακά θα αραιώσουν. Επιπλέον, τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα σημειωθούν εκ νέου μπόρες και πιθανόν τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στα δυτικότερα τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και διάσπαρτες νεφώσεις, οι οποίες τις πρώτες πρωινές-πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, οπότε και στις πρώτες πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, οπότε δε θα ξεπερνά στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 14-15 και τοπικά 16-17οC, ενώ στα δυτικά και νότια τους 18-19 και τοπικα 20οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες στη βόρεια-βορειοαδυτική Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17-18οC (στα βόρεια του νομού θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη η μέγιστη). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις, πιο αυξημένες στα δυτικά και ορεινά τμήματα του νομού και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι νεφώσεις το βράδυ θα πυκνώσουν σε όλο το νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14-15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *