Αρκετές βροχές και λίγες καταιγίδες σημειώθηκαν στη δυτική Ελλάδα το Σάββατο, ενώ αντιθέτως σε πολλές περιοχές της υπόλοιπης χώρας οι καιρικές συνθήκες ήταν ανοιξιάτικες. Την Κυριακή αναμένεται αλλαγή του καιρικού σκηνικού με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή, κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών και πρωινών ωρών αναμένονται ασθενείς κατά βάση βροχές στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στην ανατολική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια των πρωινών-μεσημβρινών ωρών θα σημειωθούν ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχές πρώτα στο Ιόνιο (εκτός από την Κέρκυρα) και μετά σε δυτική και κεντρική Στερεά, Ήπειρο και στα νότια τμήματα της δυτικής Μακεδονίας. Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα πρώτα στη Χαλκιδική και μετά στις Σποράδες, την Εύβοια (προσήνεμη) και την ανατολική Θεσσαλία θα σημειωθούν μπόρες. Από το απόγευμα και προς το βράδυ θα σημειώνονται βροχές σε όλη την Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Πιερία). Λίγες καταιγίδες πιθανόν θα σημειωθούν στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική-νοτιοανατολική Πελοπόννησο (θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα εκεί).

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια και σταδιακά και στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές με ένταση 4-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αρχικά, ενώ από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθεί παροδική βροχή στη βόρεια Αττική. Ο καιρός θα είναι νεφελώδης από το απόγευμα σε όλο το νομό και το βράδυ θα σημειωθούν ψιχάλες ή ασθενής βροχή, ενώ κάπως πιο αξιόλογης έντασης βροχή θα σημειώνεται στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23-24οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις από την αρχή της ημέρας με διαστήματα ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών, ενώ προς το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν εκ νέου. Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών θα σημειωθούν μπόρες στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20οC. Οι άνεμοι, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα και προς το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς με ένταση 3-4 μποφόρ.

Υ.Γ. Βροχές έως μέτριας έντασης αναμένονται και στην Κορινθία από το απόγευμα και προς το βράδυ με τις πιο αξιόλογες να εντοπίζονται στα ορεινά του νομού (Ζήρεια).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *