Καλοκαιρία και υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν την παραμονή των Θεοφανείων στις περισσότερες περιοχές της χώρας, διανύοντας τις τελευτάιες ημέρες των Αλκυονίδων. Την Πέμπτη, ανήμερα των Φώτων, θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στη δυτική Ελλάδα αλλά και στο Αιγαίο, όμως στις υπόλοιπες περιοχής θα διατήρηθεί η καλοκαιρία.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, ανήμερα των Θεοφανείων, στα νησία του Ιόνίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και θα σημειώνονται ασθενείς τοπικές μπόρες μέχρι το μεσημέρι κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ στη συνέχεια θα είναι πιο πολλές και πιο αξιόλογες στις παραπάνω περιοχές. Πιθανότητα και για πολύ τοπική καταιγίδα κυρίως στο βόρειο Ιόνιο. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη Θράκη, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα υπάρχουν κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κυρίως το απόγευμα και προς το βράδυ θα δώσουν τοπικές μπόρες (ασθενείς κατά βάση). Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών θα αναπτυχθούν ομίχλες στα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στο νομό Σερρών, τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, τη νότια Θράκη και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από τις ίδιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις και μεγάλα δοαστήματα ηλιοφάνειας μέχρι και το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν ειδικά γύρω από τα ορεινά (οι νεφώσεις θα είναι αρκετά χαμηλές-περιορσιμένη ορατότητα σε περιοχές γύρω από τα ορεινά). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17-18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες (κυρίως στα δυτικά και το εσωτερικό του νομού). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15-16οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *