Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες όμως δημιούργησαν περιορισμένα προβήματα σε Μυτιλήνη και Κέρκυρα, σημειώθηκαν την Τετάρτη. Την Πέμπτη, το καιρικό σκηνικό θα είναι παρόμοιο με τοπικές βροχές και λίγες καταίγιδες στη δυτική Ελλάδα και λιγότερο στο ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών θα σημειώνονται μπόρες στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την ορεινή δυτική Θεσσαλία και τη δυτική και κυρίως βορειοδυτική Πελοπόννησο, ενώ μπόρες στην ανατολική-νοτιοανατολική Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Μυτιλήνη και Σάμο). Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα θα συνεχιστούν και το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε και θα σημειωθούν και παροδικές καταιγίδες κυρίως όμως σε δυτική Στερεά, Ήπειρο και κεντρικό και βόρειο Ιόνιο ενώ από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις λίγο περισσότερες στο νότιο Αιγαίο, όπου στη δυτική Κρήτη υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ασθενείς μπόρες κυρίως το μεσημέρι, ενώ λίγες ψιχάλες θα πέσουν στις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στη δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στη Θράκη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα οπότε θα φτάσει στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 29-30Οc, ενώ στα δυτικά τους 25-26Οc και στο Αιγαίο τους 27-28οC και τοπικά στην Κρήτη τους 31-32οC.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28-29 και τοπικά στα ανατολικά 30οC.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κυρίως το πρωί.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *