Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν και την Τρίτη σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας αλλά και στη νησιωτική χώρα σε τοπικό επίπεδο. Την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο βορειοανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένονται τις πρωινές ώρες βροχές και καταιγίδες (θα έχουν τη μορφή πολυκυτταρικών καταιγίδών) τοπικά ισχυρές στις Σποράδες την Εύβοια (από την πλευρά του Αιγαίου), τη νότια Χαλκιδική και σταδιακά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Επιπλέον, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες, αλλά και στην Κρήτη (κυρίως τη δυτική και κεντροβόρεια). Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες (ικανές να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο) στην Ήπειρο (και παράκτια τμήματα), τη δυτική Στερεά (τοπικά και παράκτια τμήματα), την Πελοπόννησο (πιο εκτεταμένα στο εσωτερικό, το βόρειο τμήμα και το ανατολικό-νοτιοανατολικό τμήμα της), τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία (πιο τοπικά φαινόμενα). Επιπλέον, το μεσημέρι προς το απόγευμα θα οργανωθούν ισχυρές πολυκυτταρικές καταιγίδες (πιθανότητα και για μεμονωμένες υπαρκυτταρικές κυρίως στη νοτια Θράκη και το Θρακικό Πέλαγος) στο ανατολικό-βορειοανατολικό Αιγαίο (από το ύψος της Λέσβου και βορειότερα) οι οποίες το απόγευμα προς το βράδυ θα επηρεάσουν τη Θράκη (κυρίως τη νότια), τη Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία με πολύ ισχυρές βροχές, ισχυρές χαλαζοπτώσεις (τοπικά πιθανόν να παρατηρηθεί σημαντικού-μεγάλου μεγέθους χαλάζι), αλλά και πολύ ισχυρές ριπές ανέμων με πιθανή εμφάνιση υδροσςτροβίλων και μικρότερη ανεμοστρόβιλων. Τα φαινόμενα πιο εξασθενημένα στη συνέχεια και την κεντρική Μακεδονία. Πάντως, το βράδυ στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ θα επιμείνουν τοπικές μπόρες και καταιγίδες στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη Χαλκιδική.

Τοπικές μπόρες και μεμονωμένες σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη Ρόδο και την Κρήτη (κυρίως νοτιοανατολικά από τα ορεινά).

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 29-30 και τοπικά τους 31-32οC.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ (την ώρα των καταιγιδών θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι πρόσκαιρα όμως), ενώ στο νότιο δυτικοί 2-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις αρχικά με πιθανότητα το πρωί για μπόρα ή και παροδική καταιγίδα στη νοτιοανατολική Αττική. Από νωρίς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος του νομού (μικρότερη πιθανότητα για φαινόμενα έχουν τα βορειότερα τμήματα του νομού). Οι βροχές θα είναι ραγδαίες και θα μπορούν να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29οC. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις αρχικά οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν το μεσημέρι και θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες είναι αρκετά πιθανό να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Από το απόγευμα προς το βράδυ θα σημειώνονται βροχές ποτιστικού κυρίως χαρακτήρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28-29οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *