Πολύ ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, αφού σύμπλεγμα καταιγιδών (Mesoscale Convective System) διένυσε από δυτικά προς ανατολικά την κεντροβόρεια χώρα. Την Παρασκευή αναμένονται τις πρώτες πρωινές έως πρωινές ώρες εκ νέου ισχυρές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται τις νυχτερινές ώρες καταιγίδες, τοπικά πολύ ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική Στερεά και το υπόλοιπο Ιόνιο (βλ. παρακάτω χάρτη φαινομένων). Οι καταιγίδες θα μετατοπίζονται και ανατολικότερα στο εσωτερικό των προαναφερόμενων περιοχών, αλλά πιθανόν και μεμονωμένα τις πρωινές ώρες να επηρεάσουν και περιοχές της Θεσσαλίας (κυρίως τα δυτικά τμήματα), ενώ τοπικές καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν και στη δυτική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλία, την Ήπειρο, και τα ορεινά της Μακεδονίας και στη Θράκη, με μικρή πιθανότητα για μπόρα ή και καταιγίδα στην ανατολική Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 35-36 και τοπικά τους 37οC, ενώ στη δυτική Ελλάδα δε θα ξεπεράσει τους 32-33οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, ενώ από δυτικές στο νότιο με ένταση 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτιτκές-βορειοδυτικές με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, ενώ το μεσημέρι στα βόρεια-βορειοανατολικά του νομού θα αυξηθούν πρόσκαιρα χωρίς να αναμένονται φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34-35 και τοπικά στα βόρεια και ανατολικά του νομού 36οC, ενώ στα νότια παραθαλάσσια δε θα ξεπεράσει τους 32οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με ένταση 3-4 και τοπικά στα δυτικά του νομού 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις κατα διαστήματα, πιο αυξημένες τις απογευματινές ώρες. Μικρή πιθανότητα για κατιαιγίδα τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34οC, ενώ η μέγιστη στο κέντρο της πόλης θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύσνεις με ένταση 2 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *