Γενικά βελτιωμένος καιρός επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Πέμπτη με τη θερμοκρασία όμως να μην ανεβαίνει σημαντικά το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές της βόρειας και ανατολικής χώρας. Την Παρασκευή αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής (βόρεια τμήματα) και δυτικής Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, από τα μεσάνυχτα θα σημειώνονται βροχές στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και την Ήπειρο οι οποίες θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας σταδιακά ολόκληρη την Πελοπόννησο, τη Στερεά, τη δυτική Μακεδονία, την Κρήτη (κυρίως τα δυτικά τμήματα) και ασθενώς και τοπικά τις Κυκλάδες. Από τις πρώτες πρωινές-πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες στο Ιόνιο, οι οποίες θα κινηθούν σταδιακά ανατολικά επηρεάζοντας την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως τη βορειοδυτική). Μέχρι το μεσημέρι έντονες βροχές θα σημειώνονται σε Θεσσαλία και Μακεδονία, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ανατολική Στερεά, Χαλκιδική (νότια) και μέχρι το απόγευμα ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους, τοπικές χαλαζοπτώσεις, ενώ είναι πιθανή η δημιουργία υδροστρόβιλων ή και ανεμοστρόβιλων. Τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν προς το βράδυ σε όλη τη χώρα, εκτός από την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά (γύρω από τα ορεινά) και πρόσκαιρα τα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου, ενώ τοπικές μπόρες και καταιγίδες γύρω στα μεσάνυχτα θα εκδηλώνονται στα Δωδεκάνησα και τα νοτιότερα τμήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου (Σάμο). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και τα βόρεια ορεινά της κεντρική Μακεδονίας περίπου πάνω από τα 1100 μέτρα (ελάχιστο υψόμετρο). Τέλος, τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται στη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και το απόγευμα στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο στη νότια χώρα, πτώση στη δυτική, ενώ σχεδόν αμετάβλητη θα παραμείνει στη βόρεια Ελλάδα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο έως τις πρωινές ώρες θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μπόφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι-νοτιοανατολικόι και από το μεσημέρι σταδιακά νοτιοδυτικοί άνεμοι με ένταση 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις μετά τα μεσάνυχτα, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και τις πρώτες πρωινές ώρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ θα επικρατήσουν αρκετά χαμηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι θα σημειωθεί πρόσκαιρα ισχυρή καταιγίδα στα δυτική και βόρεια Αττική, με πιθανότητα να επηρεάσει και περισσότερα τμήματα του νομού. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19-20οC. Οι άνεμνοι θα πνεόυν έως το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με ένταση 5-6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν αθσενούς έως μέτριας έντασης βροχή τις πρωινές ώρες, ενώ το μεσημέρι πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Από το απόγευμα και προς το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα ανοίξει. Η ορατότητα το βράδυ πιθανόν να είναι περιορισμένη ειδικά στα δυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12-13οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ έως το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα μεταβλητοί με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *