Καταιγίδες σημειώθηκαν την Παρασκευή σε αρκετά ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και σε παράκτιες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας. Το Σάββατο θα ενισχυθούν οι βοριάδες, ενώ θα επικρατήσει έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, αναμένονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις στην Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιο σποραδικές στην ανατολική Στερεά, ενώ υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένη καταιγίδα στα βορειοδυτικά τμήματα της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, στη δυτική Στερεά, την δυτική, κεντρική και νότια Πελοπόννησο και στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας (βλ. παρακάτω χάρτη φαινομένων). Στην κεντρική Μακεδονία και πιθανόν τη βόρεια και δυτική Θεσσαλία και τα νότια τμήματα τη δυτικής Μακεδονίας, τα φαινόμενα θα έιναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικά πλημμυρικά επεισόδια. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα παραμέινει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και δε θα ξεπεράσει τους 33-34οC στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά στο κεντρονότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο από βορειοδυτικές δειυθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ στα βόρεια τμήματα του.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33-34οC, ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρκετές νεφώσεις έως και τις προμεσημρβινές ώρες, ενώ προς τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κατακόρυφες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, που στο εσωτερικό του νομού θα είναι τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31-32οC, ενώ η μέγιστη στο κέντρο της πόλης θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *