Χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο έπεσαν στη βόρεια Ελλάδα τη Δευτέρα, ενώ αρκετές βροχές σημειώθηκαν στην ανατολική-βορειοανατολική χώρα. Την Τρίτη αναμέμονται αρκετές βροχές στην ανατολική και βόρεια χώρα, ενώ χιόνια θα σημειωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες βροχές σε ανατολική και κεντρική Μακεδονία, Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα (και τοπικές καταιγίδες) ενώ ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία (εκτός από τα δυτικά τμήματα της). Από τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες θα σημειώνονται ισχυρές βροχές στην Εύβοια (ειδικά στα προσήνεμα τμήματα στο βορειοανατολικό άνεμο) και μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (κυρίως Βοιωτία και Αττική), ενώ μέχρι το βράδυ θα συνεχίζονται τοπικά οι βροχές σε Μακεδονία (εκτός από τη δυτική) και Θράκη. Επιπλέον, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται και το βράδυ σε Κρήτη(κυρίως στα βόρεια τμήματα) και τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανόν τοπικά στην ανατολική Πελοπόννησο, ενώ στη βόρεια χώρα (εκτός από τη Χαλκιδική) τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Λίγα και τοπικά (κυρίως γύρω από τα ορεινά θα είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, εκτός από τα ανατολικά τμήματα όπου εκεί τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα). Στη δυτική Ελλάδα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις.

Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας (βλ. παρακάτω το χάρτη χιονόπτωσης κάνοντας κλικ στα εικονίδια χιονιού). Τα υψόμετρα χιονόπτωσης στην Μακεδονία θα ανέβουν το πρωί σε μεγαλύτερα υψόμετρα από αυτά που απεικονίζονται στο χάρτη.

Η θερμοκρασία σε πτώση στην ανατολική και νότια χώρα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στο κεντρικό και βόρειο με ένταση 6-8 και τοπικά πιθανόν 9 μποφόρ, ενώ στα νότια τμήματα από βορειοδυτικές με ένταση 4-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ το βράδυ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις μετά τα μεσάνχυτα πιο αυξημένες στα βόρεια του νομού, όπου και τις πρωινές ώρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές οι οποίες κατά διαστήματα θα επηρεάζουν και τον υπόλοιπο νομό έως και το τέλος της ημέρας. Τα φαινόμενα θα είναι αρκετά αξιόλογα στα βόρεια του νομού, ενώ το βράδυ θα είναι και έντονα στα ανατολικά. Στα νοτιότερα τμήματα θα είναι λιγότερες οι βροχές και θα υπάρχουν και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Χιόνια θα σημειωθούν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα πάνω από τα 600-700 μέτρα (στα δυτικά του νομού πιθανόν και χαμηλότερα για λίγο το πρωί), ενώ από το απόγευμα τα χιόνια θα εντοπίζονται πάνω από τα 900 μέτρα περίπου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10-11οC (στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη). Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με βροχές έως μέτριας έντασης έως και τις προμεσημβρινές ώρες και χιόνια πάνω από τα 300-400 μέτρα. Στη συνέχεια ο καιρός θα είναι σπαστός, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθούν εκ νέου βροχές πρώτα στα ανατολικά και μετά στο μεγαλύτερο μέρος του νομού, ενώ χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 600-700 μέτρα. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 4 έως 8-9οC. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *