Άλλη μια ημέρα αστάθειας ήταν η σημερινή, οπότε και σημειώθηκαν τοπικές βροχές και καταιγίδες ακόμα και στην Αττική (Διόνυσο-Νέα Μάκρη). Το Σάββατο η αστάθεια θα είναι πιο εκτεταμένη στη βόρεια χώρα και τοπικά θα σημειωθούν ισχυρά φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο αναμένονται, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, βροχές στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο (Λήμνο, Σαμοθράκη), ενώ τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Η ημέρα θα ξεκινήσει αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη (κυρίως στα δυτικά τμήματα της), τη Θεσσαλία (κυρίως στη ανατολική-βορειοανατολική) και την ανατολική Στερεά (πιο λίγα και τοπικά φαινόμενα). Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν πιο μεμονωμένα και τις βραδινές ώρες στη βόρεια Εύβοια, την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι καταιγίδες στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας-Χαλκιδικής θα είναι ιδιαίτερα έντονα, με μεγάλες ραγδαιότητες βροχής και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει τους 33-34 και τοπικά 35οC στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές με ένταση 2-4 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για μπόρες στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 και τοπικά στα δυτικά 33οC. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας μέχρι το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *