Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το Σάββατο σε μεγάλο μέρος της χώρας, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές, ενώ παράλληλα ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση.

Πιο αναλυτικά, για αύριο Σάββατο, αναμένονται αρχικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία, ενώ μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ταυτόχρονα βροχές μέτριας έντασης θα σημειωθούν στη Μακεδονία. Από το μεσημέρι βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγες μπόρες, σε πολύ τοπικό επίπεδο θα σημειωθούν και στις Κυκλάδες, τη Ρόδο και την Κρήτη. Τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τις Σποράδες, όπου τοπικά θα πέσει μεγάλος όγκος νερού. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δε θα ξεπερνά το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές τους 26-28 και τοπικά τους 29οC.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές 4-6 και στο Μυρτώο τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι 6-7 και στο βόρειο πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν γρήγορα και από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τοπικά θα πέσει μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα ιδίως στα ανατολικά τμήματα του νομού (πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα). Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μέσα στη νύχτα και νωρίς το πρωί αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Χαλκιδική και τα ανατολικά του νομού, ενώ πιο ήπια φαινόμενα στα υπόλοιπα τμήματα. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιο εξασθενημένες θα επηρεάσουν την πόλη. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6  μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *