Λίγες τοπικές βροχές σημειώθηκαν και την Τρίτη στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ η θερμοκρασία ανέβηκε αισθητά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση στη δυτική Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, μέχρι τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται μπόρες στο Ιόνιο (κυρίως στο βόρειο). Προς το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν στο βόρειο Ιόνιο (στο υπόλοιπο Ιόνιο θα σημειώνονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες) και θα σημειωθούν και καταιγίδες, ενώ σταδιακά θα επηρεαστεί το μεσημέρι προς το απόγευμα και η Ήπειρος και στη συνέχεια ολόκληρη η δυτική Ελλάδα. Το απόγευμα βροχές αξιόλογης έντασης θα σημειώνονται στη δυτική Μακεδονία, ενώ το βράδυ θα επηρεαστεί από βροχές το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου και η Θεσσαλία (περισσότερο η δυτική, ενώ η υπόλοιπη θα έχει λιγότερο αξιόλογα φαινόμενα). Επιπλέον, λίγες πολύ τοπικές ασθενείς μπόρες θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (από το μεσημέρι προς το απόγευμα), τη Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία και τη δυτική Θράκη (μικρότερη πιθανότητα). Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπιζονται στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου σε αυτές τις περιοχές τοπικά θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πίνδου πάνω από τα 1300 μέτρα περίπου, ενώ πρόσκαιρα στην Ήπειρο με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου, στην έξαρση θα πέσουν μέχρι και τα 1000 μέτρα σε τοπικό επίπεδο. Τοπικές ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα στην κεντρική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με την Τρίτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και στο Μυρτώο Πέλαγος το βράδυ 6 μποφόρ, ενώ μόνο στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 2-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι άνεμοι 5-7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στο βόρειο θα στραφούν σε ανατολικούς 4-5 μποφόρ και στο νότιο το βράδυ σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα και λίγες χαμηλές νεφώσεις έως τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά και ο καιρός θα καταστεί νεφελώδης από το απόγευμα. Το βράδυ προς τα μεσάνυχτα θα σημειωθεί τοπική μπόρα, ενώ θα αρχίσει να βρέχει στα δυτικά τμήματα του νομού. Το ξημέρωμα θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες (θα αναρτηθεί αναλυτική πρόγνωση την Τετάρτη). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15-16οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα είναι λιγότερες μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες. Από το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα αναπτυχθούν και τοπικές ομίχλες στα ανατολικά τμήματα του νομού. Από το μεσημέρι θα σημειώνονται λίγες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14-15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *