Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες συνεχίστηκαν και σήμερα σε όλη τη χώρα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 42-43 και τοπικά 44-45οC τοπικά στα ηπειρωτικά. Αύριο, θα είναι άλλη μια μέρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ θα υπάρξει σταδιακή αύξηση των δυτικών ανέμων στη δυτική, κεντρική και βορειοδυτική χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αρχικά αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Επιπλέον, από το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα, εκτός από τη δυτική Ελλάδα που θα σημειώσει μικρή πτώση (βλ. χάρτη μέγιστων θερμοκρασιών).

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από βόρειες-βόρειοδυτικές με ένταση 2-4 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2-4 και τοπικά στα βόρεια τμήματα 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 40-41 και τοπικά στα δυτικά 42οC, ενώ στα νότια παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός αρχικά, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38-39οC. Οι άνεμοι θα πνεόυν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *