Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας το Σάββατο με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά στους 36-37 και ακόμα και τους 38-39οC στη δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Την Κυριακή η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, αλλά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ενώ μέχρι το πρωί θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, από τα μεσάνυχτα θα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία και μέχρι το πρωί πιο τοπικά στην υπόλοιπη Μακεδονία και τις πρωινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Μπόρες και παροδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Στερεά και τη δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο (στο εσωτερικό κυρίως) και πολύ τοπικά στο υπόλοιπο Ιόνιο, ενώ τοπικές μπόρες (πιθανότητα και για καταιγίδες) στην υπόλοιπη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά. Τα φαινόμενα αν και θα είναι σύντομα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στη δυτική Μακεδονία, το εσωτερικό της Ηπείρου και την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τα δυτικά και βόρεια τμήματα) και θα συνοδεύονται από ισχυρές χαλαζοπτώσεις (τοπικά μεγάλο μέγεθος χαλαζιού), πολύ ισχυρές ριπές ανέμων, ενώ είναι σημαντική η πιθανότητα ανάπτυξης ανεμοστρόβιλων (κυρίως σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία). Το μεσημέρι κάποια φαινόμενα πιθανόν να επιμείνουν λίγο στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ ο καιρός στις παραπάνω περιοχές θα είναι βελτιωμένος. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένονται φαινόμενα, αλλά γενικά αίθριος καιρός λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως το πρωί.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-6 και τοπικά 7μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν θα πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στη δυτική χώρα, όπου θα φτάνει τους 26-27οC,ενώ στην υπόλοιπη τους 30-31οC.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις μόνο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να δώσουν παροδικές ψιχάλες. Από το πρωί ο καιρός θα είναι αίθριος και έτσι θα κυλήσει όλη την ημέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις αρχικά 4-5 και στα δυτικά 6 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πέρασμα πριν το ξημέρωμα σύντομης, αλλά τοπικά ισχυρής καταιγίδας (περισσότερες πιθανότητες στα βόρεια) η οποία θα συνοδεύεται από ισχυρή χαλαζόπτωση τοπικά και πολύ ισχυρές ριπές ανέμων, ενώ από το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26οC (κατά τη διάρκεια της καταιγίδας η θερμοκρασία θα πέσει πολύ). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *