Λιγότερες ήταν οι βροχές στη βόρεια χώρα την Κυριακή, ενώ περιορισμένες ήταν και οι καταιγίδες. Τη Δευτέρα ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, αναμένονται έως τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και το Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τη δυτική Μακεδονία. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και στην υπόλοιπη Στερεά τη Θεσσαλία (εκτός από την ανατολική), τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στη δυτική Ελλάδα θα γενικευτούν και θα είναι πιο αξιόλογα τα φαινόμενα (σε σχέση με το πρώι). Το βράδυ προς τα μεσάνυχτα θα σημειωθούν μπόρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική και στα ανατολικά τμήματα της). Στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν. Λίγα τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν στην Κρήτη, ενώ πιθανότητα για πολύ τοπικές καταιγίδες (χωρίς αυτές να συνδυάζονται με έντονα φαινόμενα, αλλά απλά μπουμπουνητά) υπάρχει στα νότια Δωδεκάνησασ και την ανατολική Κρήτη το απόγευμα. Τέλος, στη νότια-νοτιοανατολική χώρα θα υπάρχει σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης, οπότε και εκεί θα σημειωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 18-19 και τοπικά τους 20-21οC.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, ενώ στο νότιο από βορειοανατολικές 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με βροχές ασθενούς έντασης το πρώί, οι οποίες θα γίνουν πιο αξιόλογες το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα-βράδυ θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με βροχές από το βράδυ στα ανατολικά του νομού (μέσασ στη νύχτα θα επεκταθούν και στον υπόλοιπο νομό). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *