Λίγες βροχές και καταιγίδες, παροδικά ισχυρές σημειώθηκαν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας έγινε αισθητή σε όλη τη χώρα. Από αύριο θα επικρατούν καθαρά συνθήκες καύσωνα στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η ημέρα με αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένη καταιγίδα, παροδικά ισχυρή στις περιοχές γύρω από τα ορεινά και νότια-νοτιοανατολικά από αυτά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίθριος καιρός μέχρι το τέλος της ημέρας. Τέλος, θα υπάρξει μεταφορά αφρικάνικης σκόνης, η οποία θα δημιουργεί την αίσθηση θολού ουρανού.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω σημαντική άνοδο σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 4-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 πιθανόν και 38οC, ενώ στα νότια (του λεκανοπεδίου) και ανατολικά παραθαλάσσια δε θα ξεπεράσει τους 32οC. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα από νότιες με την ίδια ένταση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34-35οC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θα φτάσει τους 32-33οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *