Χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας σημειώθηκαν την Κυριακή, ενώ το κρύο για άλλη μια μέρα ήταν τσουχτερό. Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά και οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα αναμένονται ασθενούς έως μέτριας έντασης τοπικές χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλό υψόμετρο (100-200 μέτρα) στην Εύβοια, τις Κυκλάδες την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο μέχρι το πρώι στα προσήνεμα τμήματα στο βορειοανατολικό των παραπάνω περιοχών, ενώ το μεσημέρι φαίνεται γενίκευση των φαινομένων με αξιόλογες εντάσεις (τοπικά πυκνές) στις παραπάνω περιοχές, όμως θα περιοριστούν πάνω από τα 300-400 μέτρα. Βροχές θα σημειώνονται στα πεδινά της Κρήτης, ενώ χιόνια από τα 400-500 μέτρα. Το βράδυ πιθανόν να σημειωθούν και καταιγίδες στην Κρήτη, ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Εύβοια, αλλά και τη Βοιωτία. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, παραμένοντας όμως σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ το πρωί και το βράδυ θα σημειωθεί παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-7 και τοπικά στο Μυρτώο 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Βλετιωμένος καιρός θα επικρατήσει στο νομό έως τις πρώτες πρωινές ώρες με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Από τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν κυρίως στα βόρεια-βορειοδυτικά και ανατολικά του νομού και θα σημειώνεται βροχή-χιονόνερο στα παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 150-200 μέτρα. Από το μεσημέρι και προς το απόγευμα τα φαινόμενα φαίνεται να γενικεύονται (τοπικά και στο λεκανοπέδιο), όμως οι χιονοπτωσεις θα σημειώνονται από τα 300-400 μέτρα, τα οποία θα συνεχιστούν και το βράδυ. Πάντως, θα υπάρχουν και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας ειδικά στο λεκανοπέδιο και μέχρι το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα είναι κατα διαστήματα αξιόλογα στη βόρεια-βορειοδυτική Αττική αλλά και στα ανατολικά τμήματα του νομού και οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα υψόμετρα που αναφέρθηκαν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *