Πολύ υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν την Κυριακή με τον υδράργυρο να φτάνει τους 30 και 31οC σε Καλαμπάκα και Πολύδροσο Φθιώτιδας αντίστοιχα. Τη Δευτέρα, θα συνεχιστεί η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, αλλά και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές αραιές νεφώσεις στη βόρεια χώρα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανές  περιορισμένες ομίχλες σε δυτική και βόρεια χώρα και κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4, εκτός από τα ανατολικά τμήματά του που θα πνέουν βοριάδες 3-5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27-28 και τοπικά τους 29 πιθανόν και 30οC. Στο Αιγαίο θα φτάνει τους 24 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 25-26οC.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *