Τοπικά πολύ έντονα φαινόμενα σημειώθηκαν στην περιοχή του Αιγαίου προκαλώντας εκτεταμένα προβλήματα ακόμη και σε περιοχές που πολύ σπάνια επηρεάζονται τέτοια περιοχή από φαινόμενα, όπως οι Κυκλάδες. Την Πέμπτη ο καιρός σε περιοχές της Θεσσαλίας και γενικότερα του κεντρικού κορμού της χώρας θα θυμίζει φθινόπωρο με αυξημένη συννεφιά και τοπικές βροχές ενώ το πρώι δε θα λείψουντα ισχυρά φαινόμενα σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από το Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αρχικά θα σημειώνονται βροχές στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, ενώ ισχυρές βροχές (ικανές να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα) με λίγες όμως σποραδικές καταιγίδες σε ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια(κυρίως την κεντρική και βόρεια και στην προσήνεμη πλευρά του βοριά) και ανατολική Στερεά, ενώ τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις Κυκλάδες και πιθανόν πολύ τοπικά και στα Δωδεκάνησα. Κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στο εσωτερικό και το ανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου, τη νοτιοανατολική Στερεά, πολύ τοπικά στη Μακεδονία (κυρίως στα βόρεια τμήματα της), ενώ μικρότερη είναι στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα σημειωθούν γενικά ασθενή φαινόμενα. Ταυτόχρονα, λίγες μπόρες και πολύ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Αιγαίου, ενώ πιο έντονες και γενικευμένες στο Ιόνιο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και μόνο στο βορειοανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη θα επιμείνουν κάποια φαινόμενα κατά τόπους.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα, οπότε και θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 32οC, στα κεντρικά από 16 έως 31 και στη νότια νησιωτική χώρα από 21 έως 29οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Από την αρχή της ημέρας θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν μπόρες, τοπικά ισχυρές, στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Το μεσημέρι θα σημειωθούν εκ νέου μπόρες και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα και τη νοτιοανατολική Αττική. Από το βράδυ πάντως ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29οC.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές μέσα στη νύχτα. Το πρωί θα ανοίξει ο καιρός, όμως το μεσημέρι προς το απόγευμα θα σημειωθεί παροδική μπόρα ή και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 28-29οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *