Έπειτα από μια ανοιξιάτικη μέρα με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες που άγγιξαν σε κάποιες περιοχές τους 21οC, από αύριο Παρασκευή θα υπάρξει, προοδευτικά, επιδείνωση του καιρού. Πιο συγκεκριμένα, από τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις από τα δυτικά που σταδιακά μέχρι το βράδυ θα έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στη Δυτική Ελλάδα οι νεφώσεις θα είναι πιο πυκνές και από το βράδυ στη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά, τα νησιά του Ιονίου αλλά και στο εσωτερικό της Ηπείρου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας, πιο μεγάλα στα ανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ όσο βραδιάζει οι νεφώσεις θα πυκνώνουν. Στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη η ορατότητα, αφού θα αναπτυχθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη Δυτική Ελλάδα (όσον αφορά τις μέγιστες τιμές της), ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-5 και τοπικές 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από τις ίδιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι που το βράδυ θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *