Αρκετά περιορισμένη ήταν η αστάθεια το Σάββατο με μεμονωμένες μπόρες και λίγες καταιγίδες στα ανατολικά-βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Την Κυριακή, από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση στη βόρεια χώρα καθώς μία τραφ (positive tilted) θα μεταφέρει ψυχρές άεριες μάζες στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα, οι οποίες σε συνδυασμό με το στροβιλισμό που θα μεταφέρει στο νοτιοανατολικό κομμάτι της θα ενσιχύσει το ανατολικό-βορειοανατολικό ρεύμα στο Αιγαίο φέρνοντας αρκετά υγρές άεριες μάζες και δημιουργώντας επιφανειακές συγκλίσεις με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικά ισχυρών φαινομένων το κημέρωμα της Δευτέρας κυρίως στην Εύβοια, την αντολική Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αναμένονται αρχικά λίγες μεμονωμένες μπόρες στη Χαλκιδική και τα παράκτια της ανατολικής Θεσσαλίας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος με αυξημένες νεφώσεις στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες στην κεντρική Μακεδόνια, τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, τη Χαλκιδική και την ανατολική-βορειοανατολική Θεσσαλία κυρίως γύρω από τα ορεινά. Από αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδόνια, την ανατολική Μακεδονία και τα ανατολικά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, αλλά και την κεντρική-ανατολική και βόρεια Θεσσαλία. Πιθανότητα για τοπικά ισχυρή καταιγίδα τα μεσάνυχτα υπάρχει και στο βόρειο Ιόνιο. Τα φαινόμενα από τα μεσάνυχτα και μετά θα έχουν τη μορφή πολυκυτταρικών καταιγιδών και θα συνοδεύονται από υψηλή ηλεκτρική δραστηριότητα και ραγδαίες βροχοπτώσεις που μπορούν να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32-33 και τοπικά 34οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνεόυν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-5 και στα ανατολικά-νοτιοανατολικά 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33-34οC, με τη μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά να είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν προς το μεσημέρι και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες γύρω από τα ορεινά και το εσωτερικό του νομού. Το βράδυ σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλο το νομό και γύρω στα μεσάνυχτα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *