Βελτιωμένος καιρός επικράτησε την Πέμπτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες τοπικές βροχές στα νότια-νοτιοανατολικά τμήματα. Την Παρασκευή θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού με βροχές στη δυτική και βόρεια χώρα, αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται έως και τις πρωινές ώρες τοπικές ασθενείς βροχές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τις Κυκλάδες και τη δυτική και νότια Κρήτη ενώ μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες βροχές, τοπικά έντονες θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο (Δωδεκάνησα, νησιά ανατολικού Αιγαίου). Το μεσημέρι θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα (πιο γενικευμένες αυτή τη φορά), ενώ τοπικές βροχές θα σημειώνονται και στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Από το απόγευμα και περισσότερο το βράδυ θα ενταθούν οι βροχές στη δυτική Ελλάδα, ενώ βροχές θα εκδηλωθούν και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα, το ανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και τις Κυκλάδες θα συνεχιστούν αλλά τοπικά και πιο εξασθενημένα, ενώ λίγα τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν από το απόγευμα και στη Θεσσαλία. Λίγες τοπικές μπόρες θα σημειωθούν το μεσημέρι στα ορεινά της Χαλκιδικής, της ανατολικής Μακεδονίας και πιθανόν της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Στην ανατολική Στερεά και το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Πελοποννήσου θα επικρατήσουν αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά και παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Χιόνια θα πέσουν στην Ήπειρο πάνω απο τα 1100-1200 μέτρα και στη δυτική Μακεδονία το βράδυ πάνω από τα 800 μέτρα, ενώ στη δυτική-κεντρική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά πάνω από τα 1300-1400 μέτρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ανατολική ηπειρωτική και νότια χώρα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες πριν το ξημέρωμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη νότια Αττική. Στη συνέχεια θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν στη βόρεια-βορειοανατολική Αττική το μεσημέρι-απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα για ασθενή μπόρα. Από το απόγευμα και έπειτα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις σε όλο το νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14-15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 2-3 μποφόρ, ενώ από το πρωί νότιες 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ οι νεφώσεις από το απόγευμα θα αυξηθούν περαιτέρω και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *