Οι αραιές νεφώσεις, οι πιο θερμές συνθήκες και η μικρή μεταφορά σκόνης στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού την Τετάρτη. Την Πέμπτη, η θερμοκρασία σταδιακά και από τα βόρεια θα σημειώσει πτώση, ενώ από το μεσημέρι κυρίως θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται λίγες τοπικές βροχές στη Θράκη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από τις μεσημβρινές ώρες θα ξεκινήσουν να σημειώνονται τοπικές βροχές (κυρίως γύρω από την προσήνεμη πλευρά στο ανατολικό-βορειοανατολικό άνεμο των ορεινών) στη Μακεδονία, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία (στη συνέχεια και στη δυτική), την ανατολική Πελοπόννησο, αλλά και τις Σποράδες. Οι βροχές στην κεντρική Μακεδονία θα είναι πιο γενικευμένες το απόγευμα-βράδυ και προς τα μεσάνυχτα και στη θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία. Το απόγευμα προς το βράδυ λίγες πολύ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο εσωτερικό της Ηπείρου και τη δυτικής Στερεάς. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας (πάνω από τα 800-900 μέτρα το βράδυ), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 1200 μέτρα το βράδυ) και της ανατολικής Στερεάς (πάνω από τα 1200-1300 μέτρα). Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία σε πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και στο βόρειο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ μόνο στο νότιο-νοτιοανατολικό τμήμα του θα πνέουν έως το μεσημέρι δυτικοί 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ στη συνέχεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές στη βόρεια-βορειοανατολική Αττική. Στο λεκανοπέδιο θα σημειωθούν λίγες ψιχάλες. Από το απόγευμα οι βροχές θα σταματήσουν και θα επικρατήσουν διάσπαρτες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 και τοπικά 17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν μπόρες, ενώ από το απόγευμα ασθενούς έντασης βροχή. Το βράδυ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά πάνω από τα 700 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14οC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι ανατολικοί 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *