Βροχές και χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονία συνέθεταν το καιρικό σκηνικό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τρίτη. Την Τετάρτη, η κακοκαιρία σταδιακά θα περιοριστεί στην ανατολική και τελικά στη νότια χώρα, όπου εκεί θα εκδηλωθούν τοπικά έντονα φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένονται έως και τις πρωινές ώρες χιονοπτώσεις σε ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία, πρόσκαιρα σε Ημαθία, Πέλλα, και Πιερία (πάνω από τα 200 μέτρα), τη δυτική Θεσσαλία σε πεδινά τμήματα (συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Καρδίτσας, της Καλαμπάκας και των Τρικάλων), ενώ στην υπόλοιπη πεδινή Θεσσαλία βροχή-χιονόνερο. Ταυτόχρονα τοπικές βροχές θα σημειώνονται σημειώνονται στη βόρεια-βορειοανατολική (κυρίως γύρω από τα ορεινά) και ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (λίγα φαινόμενα γύρω από τα ορεινά), ενώ τοπικές μπόρες και λίγες σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και πιθανόν τοπικές μπόρες στη δυτική Πελοπόννησο, αλλά και βροχές στις νότιες Κυκλάδες, τα Δωδεκανησα και στην Κρήτη (τοπικές καταιγίδες). Από τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες θα σταματήσουν στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία και σταδιακά και στην Πελοπόννησο, ενώ θα ενταθούν οι βροχές και οι καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα (πιο έντονα στα νότια τμήματα), ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στη Σάμο και την Ικαρία. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παραμείνουν, αλλά πιο τοπικά και εξασθενημένα στην Κρήτη και στα νότια Δωδεκάνησα, ενώ λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο προσήνεμο τμήμα (στο βορειοανατολικό) της Εύβοιας, στις Σποράδες, την Άνδρο και τη βόρεια Αττική. Πιθανότητα για ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στην Ήπειρο πάνω από τα 400-500 μέτρα και τοπικές βροχές στα πεδινά. Τα φαινόμενα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά έντονα.

Χιόνια θα πέσουν εκτός από τα πεδινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας και τη δυτική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία πάνω από τα 500 μέτρα στην ανατολική Στερεά (πάνω από τα 500 μέτρα) και στην Πελοπόννησο από τα 600 μέτρα και την Κρήτη πάνω από τα 900-1000 μέτρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές-βορειοανατολικές 4-6 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι από βόρειες-βορειοδυτικές με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις, ειδικά στα βόρεια του νομού έως και τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ σταδιακά από το μεσημέρι θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Το βράδυ προς τα μεσάνυχτα πολύ ασθενή τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη βόρεια Αττική και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις (μικρό μέγεθος νιφάδων) πάνω από τα 500-600 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με ασθενή βροχή στα πεδινά και ασθενή χιονόπτωση πάνω από τα 300-400 μέτρα. Γρήγοτα τα λιγοστά φαινόμενα θα σταματήσουν πριν το ξημέρωμα και στη συνέχεια θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9-10οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *