Μετά από ένα άκρως χειμωνιάτικο πρώτο μισό του Φλεβάρη, ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα θυμίσει περισσότερο άνοιξη, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό ότι αποκλείεται η πιθανότητα για παροδικά ψυχρά ξεσπάσματα.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και την επόμενη Δευτέρα δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας. Λίγες βροχές θα εκδηλωθούν την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως την Εύβοια και τη Βοιωτία, αλλά και την Κρήτη την Τετάρτη, ενώ λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 800 μέτρα στην ανατολική Στερεά και πάνω από τα 1000-1100 μέτρα στην Κρήτη. Ο υδράργυρος μέχρι την Πέμπτη θα φτάνει τους 12-14 και τοπικά τους 15-16οC στα ηπειρωτικά, ενώ από την Παρασκευή θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο οπότε και το Σαββατοκύριακο θα ξεπερνάει τους 17-19 και τοπικά τους 20οC. Σε λίγο πιο χαμηλά επίπεδα θα κυμαίνεται η θερμοκρασία στη δυτική χώρα, όπου θα υπάρχουν και λίγο περισσότερες νεφώσεις σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης χώρας, όπου γενικά θα επικρατέι αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν γενικά με ασθενείς έως μέτριες εντάσεις, εκτός από την Τετάρτη που παροδικά θα ενισχυθούν οι βοριάδες στα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την επόμενη Τρίτη-Τετάρτη 21-22/2 υπάρχει σημαντική πιθανότητα να επισκεφτεί τη χώρα διαταραχή από τα βόρεια-βορειοανατολικά η οποία θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά προσήνεμα. Αυτή τη στιγμή η πιθανότητα για σημαντική ψυχρή εισοβολή είναι αρκετά μικρή, αλλά υπαρκτή, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι να σημειωθούν λίγα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, να ενισχυθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο και η πτώση της θερμοκρασίας να είναι μικρή και παροδική.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *