Η πιο σοβαρή κακοκαιρία της χειμερινής σεζόν αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας, κυρίως από τη νύχτα της Τετάρτης και περισσότερο την Πέμπτη.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και μέσα στην ημέρα στην ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά και ειδικά την ανατολική, ενώ μέχρι το βράδυ της Πέμπτης σε μεγάλο μέρος του Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμων. Χιόνια θα πέσουν σχεδόν στο σύνολο της δυτικής Μακεδονίας οπότε και θα ντυθούν στα λευκά η Φλώρινα, η Καστοριά, τα Γρεβενά και η Πτολεμαΐδα, αλλά και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και τη Μακεδονίας. Στα δυτικά τμήματα (Πέλλα, Ημαθία, Πίερία) της κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως στην Ημαθία και πιθανόν τη δυτική Θεσσαλία (πιθανός εγκλωβισμός ψυχρών αερίων μαζών σε αντίθεση με την ανατολική όπου τα υψόμετρα θα είναι πολύ πιο μεγάλα λόγω του ανατολικού ανέμου) τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέσουν πρόσκαιρα πολύ χαμηλά σε ημιπεδινές (πάνω από τα 200-300 μέτρα) περιοχές. Πέρασμα οργανωμένων καταιγίδων (τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμων) θα σημειωθεί και στην Αττική, το οποίο τοποθετείται τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Τέλος, την Παρασκευή σε αρκετές περιοχές της χώρας θα είναι βελτιωμένος ο καιρός όμως στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες, ενώ μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στη δυτική Ελλάδα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *