Καλοκαιρία επικράτησε σε όλη τη χώρα σήμερα με ελάχιστα σύννεφα να κάνουν την εμφάνιση τους πανελλαδικά. Τη Δευτέρα αναμένεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας σε αρκετά υψηλά επίπεδα για άλλη μια φορά.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην οροσειρά της Πίνδου, στα βόρεια ορεινά της Μακεδονίας, στα ορεινά της Πελοποννήσου και τα δυτικά ορεινά της Θράκης. Μεμονωμένες μπόρες και καταιγίδες με χαμηλές ποσότητες υετού (βροχής) θα σημειωθούν στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, στα βόρεια τμήματα της οροσειράς της Πινδου, στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Πιθανότητα για μπόρες ή και μεμονωμένη καταιγίδα υπάρχει και στα ορεινά της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου.

Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38-39 και τοπικά 40οC.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από βόρειες με ένταση 3-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37οC, ενώ η μέγιστη στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια θα είναι 3-4 βαθμούς χαημλότερη. Οι άνεμοι στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 μποφόρ, ενώ στα νότια και δυτικά τμήματα από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37οC, ενώ η μέγιστη στο κέντρο της πόλης θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *