Γενικά αίθριος καιρός επικράτησε στη χώρα την Τετάρτη και μόνο στη νότια Πελοπόννησο οι νεφώσεις ήταν αυξημένες. Την Πέμπτη η καλοκαιρία θα συνεχιστεί σε όλη τη χώρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο, ενώ θα σημειωθεί και μεταφορά αφρικάνικης σκόνης κυρίως στη βόρεια χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Μεταφορά (όχι ιδιαίτερα σημαντική) αφρικάνικης σκόνης θα λάβει χώρα στη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο οπότε και θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 34, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 16 έως 36 και στη νησιωτική χώρα από 19 έως 31οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά που θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 και τοπικά στη βόρεια Αττική 33οC, με τη μέγιστη στα νότια παραθαλάσσια να είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *