Καλοκαιρία επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τη Δευτέρα, ενώ η θερμοκρασία ανέβηκε λίγο και οι βοριάδες εξασθένησαν. Την Τρίτη, η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά σε όλη τη χώρα, ενώ η αστάθεια θα είναι πολύ περιορισμένη.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός εκτός από τη Θράκη, όπου θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις το πρωί. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη βόρεια χώρα και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στη Θράκη, ενώ μικρότερη είναι η πιθανότητα για την ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα από την αρχή έως το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι ανέφελος. Οι άνεμοι στο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά που θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά και θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 17 έως 37 και στα νότια νησιωτικά τμήματα από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 21 έως 36οC. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-4 και στα δυτικά 5-6 μποφόρ με στροφή από το μεσημέρι σε νότιους εντάσεως 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά του νομού το μεσημέρι-απόγευμα. Η θερμοκρασία από 18 έως 35-36oC (στο κέντρο της πόλης πιθανόν θα επικρατήσει αύρα και δε θα ξεπεράσει τους 31-32οC). Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *