Η αυξημένη συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας και η τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά ήταν τα κύρια χαρακτρηριστικά του καιρού το Σάββατο. Την Κυριακή οι βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι, θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Την Κυριακή, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, οπότε και θα σημειώνονται τοπικές βροχές, ενώ πιο αξιόλογες θα είναι σε περιοχές που πρόσκεινται στα ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι θα σταματήσουν και θα περιοριστούν γύρω από τα ορεινά της ανατολικής Στερεάς. Επίσης, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν κατά διαστήματα μπόρες μέχρι και το απόγευμα, εκτός από την Κρήτη όπου θα συνεχιστούν και το βράδυ. Λίγες τοπικές μπόρες θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο και τη δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο (γύρω από τα ορεινά-), ενώ πιθανόν στα νησιά του νότιου Ιονίου να σημειωθούν μπόρες τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ στα βόρεια τμήματα του Ιονίου. Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 900-1000 μέτρα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, ενώ σε ανατολική Στερεά και ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο πάνω από τα 1100-1200 και 1300-1400 αντίστοιχα. Τα περισσότερα φαινόμενα αναμένονται στη δυτική Θεσσαλία και γύρω από τα ορεινά της, όπως και στην ανατολική Θεσσαλία, αλλά και στην ανατολική Στερεά, με τα περισσότερα χιλιοστά να πέφτουν στο ανατολικό Πήλιο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δε θα ξεπεράσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπυς 12-13 και τοπικά 14οC, ενώ στη δυτική Ελλάδα θα αγγίξει τους 15-16 και τοπικά πιθανόν τους 17οC.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο νότιο μέχρι το μεσημέρι από μεταβλητές με ασθενή ένταση, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε βόρειους με ένταση 4-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές ψιχάλες και λίγες ασθενείς βροχές, ενώ τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και θα είναι γενικευμένες πρόσκαιρα όμως. Σταδιακά από το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα οι νεφώσεις θα αραιώσουν και θα επιμείνουν κυρίως στα βόρεια, ενώ τα φαινόμενα θα σταματήσουν πλήρως. Περισσότερα και πιο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στα βόρεια του νομού. Τέλος, τοπικές ομίχλες αναμένονται στα βορειοδυτικά (Ερυθρές) τμήματα του νομού το ξημέρωμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βοριεοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις μέχρι το πρωί, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχουν νεφώσεις, αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12οC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς 2-3 μποφόρ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *