Τοπικά ισχυρές καιταγίδες σημειώθηκαν την Πέμπτη στην Χαλκιδική και τη κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο, ενώ η θερμοκρασία έπεσε αισθητά στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Την Παρασκευή η θεμροκρασία θα πέσει λίγο ακόμα, ενώ θα εκδηλωθούν εκ νέου τοπικές μπόρες και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται αρχικά νεφώσεις στη Χαλκιδική, τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, την κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία. Τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, την ανατολική Χαλκιδική και στη συνέχεια τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, στην υπόλοιπη Χαλκιδική, στην Πιερία και πιθανόν στην Ημαθία. Κατά τη διάρκεια των μεσηβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής, δυτικής και νότιας Πελοποννήσου , κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου (Ήπειρο, δυτικά τμήματα Θεσσαλίας), στη δυτική Μακεδονία, τα ορεινά της δυτικής Στερεάς και τα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία θα συνεχιστούν σε τοπικό επίπεδο και τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Τέλος, τα φαινόμενα στη βορειοανατολική Θεσσαλία και την Πιερία τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά έντονα.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες στα βόρεια και δυτικά του νομού έως και το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσει αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 και τοπικά στα δυτικά του νομού 34οC, ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, ενώ στη συνέχεια θα είναι πιο σπαστός ο καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31-32οC, ενώ η μέγιστη στο κέντρο της πόλης θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *